tag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post9042280704524397147..comments2023-08-29T09:43:44.272+03:00Comments on Toinen Jalka Italiassa: Italoa ihmettelemässäTaitsihttp://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-49312793224585806352013-12-04T10:46:23.259+02:002013-12-04T10:46:23.259+02:00Oletpa kerrassaan hienosti tiivistänyt tuon ravint...Oletpa kerrassaan hienosti tiivistänyt tuon ravintolaruokailun surullisen nykytilan, Tuplaespresso! Syksyn mittaan ahkerasti Suomea reissatessa on kyllä käynyt valitettavan selväksi, että harvassa on vaihtoehdot, jos haluaisi nauttia (…) jotain muuta kuin keskuskeittiöruokaa. Samoin se, että tuo "kyllä tätä nyt syö ennen kuin selkäänsä ottaa" on varsin kattavasti käytössä laatustandardina. Ja se, että jo parin ulkoruokailun jälkeen alkaa olla jo aika valmis ottamaan vaikka sitten selkäänsä….Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-56848491028797249762013-12-04T09:41:37.165+02:002013-12-04T09:41:37.165+02:00Noista vihreän kortin ketjuravintoloista…
Useimm...Noista vihreän kortin ketjuravintoloista… <br /><br />Useimmat suomalaiset syövät vain elääkseen. Ruoan maulla ei ole niin väliä, pääasia että sitä on riittävästi. Siksi jotkut pitävät meitä ruokabloggaajiakin melkoisina snobeina kun emme suostu syömään mitä tahansa puolivalmistekuraa millä tahansa hinnalla, vaikka halvallakin. <br /><br />Pikaruokalat ovat muuttaneet suomalaisten ruokatottumuksia. Monella tavalla. Paikoitellen ABC on ”the” ravintola, jonne mennään syömään jopa äitienpäivälounas (!)… Jos sattumalta eksytään johonkin vieraaseen kaupunkiin, sieltä pitää Hangosta Utsjoelle löytyä jokin tuttu paikka josta saa jotain tuttua ruokaa, samanlaista ja saman makuista joka ravintolassa. Lisäksi ravintolaruoka ei saa olla kovin paljoa erimakuista kuin mihin suomalainen on tottunut kouluruokalassa, työpaikkaruokalassa, kaupan eineksissä yms. Kuka sitä nyt menisi johonkin ihan outoon kuppilaan, kun ei tiedä onko ruokalistalla edes mitään syötävää. Käsittääkseni ainakin ässän Rosso, Fransmanni ja Amarillo ym (tai Restelin Martina, Rax, Huviretki jne) saavat kaiken tarjottavansa keskuskeittiöltä, joka sijaitsee… en tiedä, mutta ainakin jossain ihan muualla kuin itse ravintola. ”Ravintolassa” vain kasataan annokset puolivalmisteista, ihan kuten hampurilaisbaareissakin. Ja kuitenkin ihmiset luulevat syövänsä oikeassa ravintolassa, italialaisessa, espanjalaisessa, ranskalaisessa (?)… (Eikä sen puoleen suomalaisilla kiinalaisravintoloillakaan ole mitään tekemistä oikean kiinalaisen ruoan kanssa.) Suomessa myös palkkakustannukset kaikkine sivukuluineen hipovat niin taivaita, ettei muunlaiseen ravintolaruokailuun useimmilla liene edes varaa... Ja kun suomalaiset on totutettu tähän puolivalmisteravintolaruokailuun, kukaan ei osaa parempaa kaivatakaan. Paitsi me nirppanokat ruokabloggaajat.<br /><br />On siinä asennekasvatuksen paikka, jos suomalaisille haluttaisiin syöttää oikeasti etnoruokaa :)<br />Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-83030057040223419112013-12-01T19:17:08.738+02:002013-12-01T19:17:08.738+02:00Hei Kirsi! Ja kiitos paljon kommentistasi, joka on...Hei Kirsi! Ja kiitos paljon kommentistasi, joka on jostain syystä kadonnut! Tocasta olen kuullut oikeinkin hyvää, mutta listan puolesta Tocakin vaikuttaa jonkinlaiselta ruokahybridiltä enemmän kuin italialaisravintolalta. Mutta jos ruoka on hyvää, mikäpä siinä - ja varaustilanteesta päätelleen hyvin tuo Tocan ruoka näyttää maistuvan, eli kokeilemisen arvoinen paikka, siis! Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-3082171010789239952013-11-29T18:21:31.649+02:002013-11-29T18:21:31.649+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09298676228995574449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-89072489110941886782013-11-22T23:05:55.547+02:002013-11-22T23:05:55.547+02:00Kiitos kovasti itsellesi kommentista! Tämä kasvava...Kiitos kovasti itsellesi kommentista! Tämä kasvava hämmennys ravintolaruoan edessä on ollut vähän samanlainen pettymys kuin se, kun selvisi ettei joulupukkia ole olemassa. Olin nimittäin kamalan vakaasti aina uskonut, että ravintolassa saa syödäkseen jotakin erityistä; elämää suurempaa ja suloisempaa herkkua. Mutta tämä myytti on kyllä väistämättä alkanut murtua - eikä sitä noilla nykyliistereillä ihan heti ehjäksi liimata.. Valitettavasti.Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-42038738831658987802013-11-22T23:03:57.610+02:002013-11-22T23:03:57.610+02:00Kiitos kommentista ja oho, aikamoista meininkiä si...Kiitos kommentista ja oho, aikamoista meininkiä sillä suunnalla! Itse välillä kyllä mietin, että olenkohan oppinut Italiassa jotenkin liiankin vaativaksi ruoan suhteen. Pieni tasapainottava opintomatka Brittilään saattaisi olla silloin tällöin näemmä hyvinkin paikallaan..Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-58333974348347998812013-11-22T20:38:12.603+02:002013-11-22T20:38:12.603+02:00Kiitos kiinnostavasta blogista, jonka löysin vasta...Kiitos kiinnostavasta blogista, jonka löysin vasta hiljattain. Kaikki kirjoittamasi + kommentit ovat niin totta. Nokare pestoa ja sahanpuruparmesaani on rossoutumista pahimmillaan. Ei varmaan ole helppoa pitää menestyvää ravintolaa, mutta kyllä asiakkaiden ymmärryksen ja makuaistin aliarvioiminen on aika järkyttävää. Pastaa on joku kermatönkköliisteri mauttomilla kananpaloilla ja pizzassa kaikki supisuomennetut ananastäytteet. Välillä ihmettelee perustavatko ravintoloita ihan vääränlaiset ihmiset.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-2881806998396561802013-11-22T02:32:21.530+02:002013-11-22T02:32:21.530+02:00kyllä nämä nyt on vielä huippuhyvää ruokaa verratt...kyllä nämä nyt on vielä huippuhyvää ruokaa verrattuna siihen mitä täällä Briteissä tarjoillaan jatkuvasti fish&chips ja hampurilaisravintolaa joka nurkalla, markettien ruuatkin täynnä Suomessa jo kiellettyjä lisäaineita. Ai että kun pääsisi noita annoksia maistamaan!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-4925252208787106772013-11-21T19:52:25.650+02:002013-11-21T19:52:25.650+02:00Toi rossoutuminen (mikä mainio sana!) kyllä kirvel...Toi rossoutuminen (mikä mainio sana!) kyllä kirvelee. Varsinkin, kun kuulun ihmisjoukkoon, joka ei haluaisi suunnitella ruokailujaan viikkoja etukäteen - mikä taas tuntuu olevan ihan liian usein välttämätöntä jos haluaisi päästä nautiskelemaan siitä vähän laadukkaammasta ruoasta. Ulkoruokinnantarpeessa yleensä ainoat vapaat pöydät löytyvätkin juurikin tältä mittavalta rossosektorilta.. Kumpa siellä olisikin tuollaisia kohtuuhintaisia, mutta laadukkaita ravintoloita. Mikäpä siinä olisi ihmisen ollessa.Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-15863498780843057262013-11-20T21:11:20.255+02:002013-11-20T21:11:20.255+02:00Osuitpa tärkeään asiaan! Tuommoinen rossoutuminen ...Osuitpa tärkeään asiaan! Tuommoinen rossoutuminen viiraa suomalaista ravintolamaailmaa. Onneksi joukossa on vastavirtaan uijia, autenttiseen ja laatuun pyrkiviä. On vaan tiedettävä mihin kannattaa mennä. Toiveikkaat kokeilut sitten kismittää. Mua erityisesti harmittaa, ettei välihintatason kunnollisia paikkoja ole juurikaan, semmoisia rentoja, kohtuuhintaisia ja hyviä. Merjahttp://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-8314594697954318092013-11-19T23:13:18.812+02:002013-11-19T23:13:18.812+02:00Voi Katinka, pahoittelen.. mutta niin se taitaa no...Voi Katinka, pahoittelen.. mutta niin se taitaa noin suurin piirtein olla.. Toinen hyvä - ja vähän helpompi - vaihtoehto on sitten kokkailla italialaista ihan vaan omassa kotona!Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-44293788742944992232013-11-19T23:12:33.134+02:002013-11-19T23:12:33.134+02:00Olen tainnut siellä Sicilianossakin joskus käydä, ...Olen tainnut siellä Sicilianossakin joskus käydä, mutta hyvin samoilla mielialoilla on ravintolan ovi silloinkin sulkeutunut perässä.. Mutta kuten sanoit, on Italiassakin ihan mahdollista saada huonolla tsägällä lautasellinen pakastepastaa. Ne paikat tosin yleensä tunnistaa kuvin varustellusta ruokalistasta tms. ja ovat nimenomaan kioskeja tai kahviloita (bar). Ravintolassa semmoisella tarjonnalla ei pitkälle pötkitä. En tuolle masentavalle tarjonnalle (nimenomaan Suomessa) keksi oikein muuta syytä, kuin sen, että me asiakkaat taidamme olla enimmäkseen kovin tyytyväisiä kovin vähään..Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-60085553694711467232013-11-19T17:52:26.639+02:002013-11-19T17:52:26.639+02:00Tätä olen aina epäillytkin, siis sitä, että kuinka...Tätä olen aina epäillytkin, siis sitä, että kuinka "italialaisia" nuo suomessa olevat italialaiset ravintolat todellisuudessa ovatkaan. Vahvistit sen, mitä olen aina pelännyt. Vielä joskus menen ja koen aidon italian maun ja fiiliksen siellä, missä se on parhaimmillaan, nimittäin Italiassa =D.Katinkahttps://www.blogger.com/profile/17421435053573975840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-75153332113615156752013-11-19T00:06:03.406+02:002013-11-19T00:06:03.406+02:00Ruuat näyttää kuvissa hyviltä, ootko käynyt siinä ...Ruuat näyttää kuvissa hyviltä, ootko käynyt siinä Siciliano ravintolassa muuten?<br />itse oon kyllä pari kertaa Italiassa joutunut pettymään ravintoloiden laatuun, yhden kerran pysähdyin liiankin nälkäisenä pieneen kioskimaiseen ravintola/kahvilaan yhdessä Lazion rannikkokaupungissa ja minulta kysyttiin mitä pastaa tilaan. Sen jälkeen italialaiskokki (joka toimi myös kassana) kaivoi kioskin ulkopuolella olleesta pakastealtaasta valmispakastepussin pastaa ja lämmitti pastan ulkona kaasukeittimellä! tämä oli siis täysin italialainen perheen pitämä ravintolakioski. Kyllähän sen nälkäisenä söi, sain ulkopöydän joka ei kas kumma ollut "teltta"katon alla vaikka satoi. Aikamoinen ruokakokemus sekin! Sisiliassa ja Sardiniassa olen syönyt Italian parhaat ruuat mutta kerran sain (jälleen kioskimaisessa pizzeriassa) kokonaan pohjasta mustaksi palaneen pizzapalan, tosin se oli hyvin suosittu pizzeria ja siellä oli kiireinen tunnelma. Ehkä huono ruoka johtuukin juuri kiireestä niin useinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-12024440317263549942013-11-18T20:11:51.696+02:002013-11-18T20:11:51.696+02:00Voih, kuulostaa tutulta.. Itsekin hairahduin sinne...Voih, kuulostaa tutulta.. Itsekin hairahduin sinne simpukansyöntiin ei niin kauan aikaa sitten. Olisin niin halunnut tykätä, mutta ei kun ei.. Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-73348095373167783902013-11-18T19:45:41.474+02:002013-11-18T19:45:41.474+02:00Meillä oli vähän sama juttu, kun käytiin Belgessä ...Meillä oli vähän sama juttu, kun käytiin Belgessä joku viikko sitten. Vähän sinne päin, muttei ihan...Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-4197172482315405092013-11-18T18:53:08.238+02:002013-11-18T18:53:08.238+02:00Ihana Elisa! Tulisitteko vähän tuomaan sitä teidän...Ihana Elisa! Tulisitteko vähän tuomaan sitä teidän osaamista näille meidän ketjuille? Näin ravintola-alan ei-ammattilaisena sitä kun on vähän sormi suussa sen kanssa mitkä toiveet (italialaisen) ravintolaruoan suhteen olisi ylipäänsä kohtuullisia eikä – herran pieksut, pois se minusta! - hienostelua. <br /><br />Huomaatko, yritän olla kovin diplomaattinen. Ei ole helppoa. <br /><br />Onneksi sä osasit pukea fiilikset vallan osuvasti sanoiksi! <br />Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-69335364159993895852013-11-18T18:52:23.144+02:002013-11-18T18:52:23.144+02:00Juu ehdottomasti, niin kuin vain bonus voi lämmitt...Juu ehdottomasti, niin kuin vain bonus voi lämmittää. You know..Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-13129513933453931232013-11-18T18:51:58.899+02:002013-11-18T18:51:58.899+02:00Emmi, ilo saada sut visiitille! Ja toden totta, Be...Emmi, ilo saada sut visiitille! Ja toden totta, Benjamin's bistrossa olen itsekin joskus kauan kauan sitten viettänyt mahtavaa Italiafiilistelyiltaa. Hyvä että muistutit, olin ihan unohtanut sen pienen Töölön helmen!Taitsihttps://www.blogger.com/profile/06639491510660653800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-90922972439585790392013-11-18T15:39:29.637+02:002013-11-18T15:39:29.637+02:00Ai että voikin ottaa päähän se kuinka usein ihmise...Ai että voikin ottaa päähän se kuinka usein ihmiset kuvittelee että mistä tahansa ruoasta tulee italialaista kun sinne heittää jotain noista mainitsemistasi raaka-aineista. (eg. Makkarapadasta tuleekin ITALIALAINEN makkarapata kun sinne heittää pari oliivia ja raastaa juustoa päälle)<br /><br />ja miksi miksi on niin vaikea löytää kunnollinen OIKEA italialainen ravintola, jossa ei tarjota kanapastaa ja listalla ei oliskaan spaghetti bolognese vaan tagliatelle al ragù.yms<br />Ymmärrän tietysti, että kun alueellisetkin erot ovat niin suuria, niin on vaikea kasata semmosta ns. kaiken kattavaa ja koko italiaa kuvaavaa menua, mutta että miksi koko ajan avautuu lisää paikkoja, jotka tarjoaa italialaisena ruokana ihan hirveetä kuraa?? (siis koska kaikestahan tulee italialaista kun siihen heittää pestoa päälle...)<br />Mielestäni ravintolat ja erityisesti ketjut aliarvoi asiakkaitaan jos kuvittelevat, että kiinnostus ei riittäisi myös ihan oikeanlaiseen italialaiseen paikkaan. Esim. S-ketjun valinnat eivät taatusti ole rahasta kiinni, tätäkään ravintolaa ei taatusti ole brändätty millään ihan pikkurahalla. Mielenkiintoista olisi tietää, minkälaisia italialaisen keittiön asiantuntijoita on esim. Rosson menusuunnittelussa... <br />Odotan, että Suomessakin avautuisi myös eri alueiden keittiöihin keskittyneitä ravintoloita.<br />Huoh. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14670053547660155423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-86027977754555933732013-11-18T12:07:57.854+02:002013-11-18T12:07:57.854+02:00Bonus ehkä lämmitti sitten vähän mieltä? :)Bonus ehkä lämmitti sitten vähän mieltä? :)Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-483581746901991026.post-13457541604335377632013-11-18T09:38:19.630+02:002013-11-18T09:38:19.630+02:00Ihanaa, että löysin tämän blogin! Lempiravintolani...Ihanaa, että löysin tämän blogin! Lempiravintolani on italialainen ravintola Benjamin's bistro Dagmarinkadulla. Pieni, äänekäs, kuuma paikka - ihana! Omistaja on italialainen pullea mies, toimii kokkina. Muita italiaisia ravitoloita en tämän jälkeen ole suostunut edes testaamaan! :)Emmihttps://www.blogger.com/profile/13801084119560383235noreply@blogger.com