perjantai 3. toukokuuta 2013

Kesäkuntoon... not.

Joku viisaampi saattaisi olla sitä mieltä, että rantakelien lähestyessä voisi pastansyöntiä pikkaisen rajoittaa.

Mutku ei pysty.

Ei sitten millään, vaikka on ihan selvää, että jokusen viikon päästä tämä pasta-lover tulee taas kokemaan itkua ja syvällä vihlovaa hampaiden kiristystä kun talven hellimä ja pastalla ravittu iho pitäisi paljastaa oliivi-ihoisten ja hoikkien italiattarien silmien alla.

Aurinkoranta - mikä ihana painajainen.

Onneksi tämä pasta tuli jo vetäistyä. Muuten olisin tyhmyyksissäni saattanut unohtaa nauttia sen jokaikisestä hyväilevästä haarukallisesta.


Rigatoni ricotta & asparagi (4 hengelle)

1 paketti vihreää tankoparsaa (muista ottaa 1/2 dl keitinvettä talteen)
200 g ricottajuustoa
1 dl Parmesan -juustoa (+raastettavaksi lautaselle)
2 tl suolaa
oliiviöljyä

400 g lyhyttä pastaa (rigatonit ja pennet sopivat hyvin)
karkeaa suolaa keitinveteen


1. Huuhtele ja leikkaa parsoista pois puinen alaosa.
* Jotta parsaa menisi roskikseen vain minimaalinen määrä, opin juurikin, että puinen alaosa on helppo eliminoida taivuttamalla varren alaosaa niin pitkään että varsi napsahtaa poikki. Varren yläosa on nyt ok syötäväksi. Alaosaa pitää sen sijaa vielä hieman trimmata leikkaamalla pieni pala pois vanhasta leikkauskohdasta ja kuorimalla pois puinen kuorikerros.

2. Kypsennä parsat mahdollisimman pystypäin suolatussa vedessä (5-10 min. varren kohdasta riippuen). Yläosat tarvitsevat vähiten keittoaikaa. Tarkista vielä haarukalla että parsat eivät jää liian rapsakoiksi ennen kuin sammutat levyn.

3. Leikkaa parsojen latvaosat (n. 4 cm ylhäältä) jemmaan. Myllää varren alaosat tasaiseksi sekoittimessa suolan ja pienen määrän keitinvettä (n. 1/2 dl) kanssa.

4. Sekoita kulhossa ricotta, parmesaani sekä parsa"mousse". Mausta suolalla.

5. Leikkaa parsojen latvaosat hieman pienemmiksi paloiksi. Pastan kypsyttyä sekoita ricotta-parsaseos, parsojen latvat sekä pasta erillisessä astiassa. Lisää tarpeen tullen hieman keitinvettä.

6. Raasta lautasella pastan päälle vielä hieman parmesaania, kruunaa pikkulorauksella oliiviöljyä ja syö pois hyvällä omallatunnolla!4 kommenttia:

 1. Ne italialaiset oliivi-ihotkin ovat pastalla ravittuja. Sovitaanko, että juuri se on heidän kauneutensa salaisuus ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on nähtävä! Ja sitä varmaan alitajuisesti ajattelen aina pastaa sisään ahtaessani..!

   Poista
 2. Om nom, varmasti ihanaa tämä pasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin hyvältä maistui, että ihan huomaamatta se katosi ensin lautaselta. Ja sitten loputkin kattilan pohjalta!

   Poista