maanantai 23. syyskuuta 2013

Sikahyvät Scaloppine al limone

Olen saattanut jo aiemminkin avautua taidostani kokata jotkut porsaanosat automaattisesti karrelle.

Tai siis sellaiseen kuosiin, että ei niihin enää veitsi pysty. Tai hammas.

Edes raateluhammas.

Yhden sellaisen surkuhupaisan possunkäsittelyn näytös esitettiin viimeksi kesällä, kun jostain syystä päässäni keikkui grillimestarin myssy ja pihdeissäni pyöri taas eräitä paremmin syyskalosseihin kuin lautaselle soveltuvia grilli"herkkuja".

Mikä häpeä!

Mutta en lannistu, vaikkei tästä tytöstä tullut grillimaisteria vielä tänäkään kesänä. Sillä kyllä minäkin osaan niistä kuiviksi taipuvista possunpaloista jotain hurjan hyvää taikoa. Ja ihan vaan tuossa kotihellalla!


Scaloppine al limone - Sitruunaiset porsaanleikkeet (2 hengelle)

200 g porsaan ulkofilettä (kanakin käy, samoin vasikka, josta italialaiset nämä tavallisesti tekee)
n. 1 dl vehnäjauhoa
voita paistamiseen
1 sitruunan mehu (1 dl)
suolaa & mustapippuria

1. Leikkaa porsaan ulkofileestä ohuehkoja siivuja (tai jos liha on jo siivutettu, puolita siivut) ja hakkaa ne lihanuijan tasapohjaisella päädyllä vain muutaman millin paksuisiksi.

Tästä lähdettiin liikkeelle (toivottavasti näistä kuvista ei tule kenellekään painajaisia..)..

..ja tähän päädyttiin.
HUOM! Lihamestarin paras työväline eli kahvitampperi taas nuijimishommissa.

2. Laita voi sulamaan (isolle) paistinpannulle ja levitä vehnäjauho matalalle lautaselle.

3. Pyöräytä leikkeet kauttaaltaan jauhossa, ja siirrä jauholla leivitetyt leikkeet saman tien pannulle. Huolehdi, että voi on alkanut kiehua ennen kuin lisäät lihat pannulle, mutta pidä lämpö kuitenkin maltillisena (=ei ihan täysillä).

4. Kypsennä leikkeitä molemmilta puolin juuri sen verran, että pinta saa mukavan kullanruskean värin. Mausta leikkeet suolalla ja mustapippurilla (ei tarvitse maustaa kuin yhdeltä puolelta) ja kaada sitten sitruunamehu lihojen päälle.
* Omalle pannulleni mahtuu kerralla 3-4 leikettä, ja maustan kunkin pannullisen noin 1/2 desilitralla sitruunamehua.

Nää ois ok!

5. Anna sitruunamehun kiehahtaa hetken kokoon ja käännä sitten leikkeet kerran ympäri, jotta molemmat puolet ovat saaneet pienen sitruunakylvyn.

Ja ah, sitten vaan Buon Appetito!



Pst. Toinen Jalka on nyt hivutettu myös Facebookiin! Sivulle pääset klikkaamalla tästä.

5 kommenttia:

  1. Tuohon pystyy hammas, eikä tarvita raateluhammasta. Onpas hurjan hyvän näköistä possua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu.. Kun ei tästä enää nuorrukaan, niin täytyy vähän alkaa katsella hampaidensakin perään.. Ja keskittyä syömään vain hyvää possua. Tämä ruoka kattaa molemmat vaateet.

      Poista
  2. Nam, nam, herkullinen italiaano-ohje jälleen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi hii, kiva saada tällainen kommentti sieltä teidän moninaisten herkkujen (kuola valuu pelkästä ajatuksesta!) kyökistä!

      Poista
  3. Che brava. Spero che diventi brava cuoca come me. Herkullista syksyä!

    VastaaPoista