tiistai 14. toukokuuta 2013

Lounaanmittainen juhla

Ihana ulkona kolkutteleva kesä houkutteli nautiskelemaan lounaaksi jotain yhtä kesäistä.

Lue: sitruunaa.

Ja siitä lähti taas ajatus laukkaamaan sellaiseen suuntaan, jota olisi järkevämpi ihminen vältellyt. Nimittäin pastaksihan se homma taas meni - siitäkin huolimatta (tai ehkä juuri siitä syystä, sillä mikäpä lohduttaisi niin kuin lautasellinen pastaa?) että lähenevän Italianmatkan garderobin ennakkotutkimus oli hetkeä aiemmin vetänyt mielen mustaksi.

Miten tällainen persjalkainen voi taas asettua kaiken kansan nähtäväksi kesähepenissään? Ja ovatko ne hepenetkin jo so two years ago? No, sitä ei tarvinnut edes kysyä. Ovat ne. Mutta kestänkö sen?

Tällaisia ihan peruskysymyksiä Italianmatkan lähestyessä.

..Mutta ne huolet unohtuivat välittömästi kun suun täytti tämä pasta!


Onnellisten sielujen sitruunapasta (2 hengelle)
1 rkl voita
2 rkl mascarponea
1 sitruuna (mehu&kuori)
reilusti tuoretta persiljaa

200g pastaa
kourallinen karkeaa suolaa keitinveteen

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (mitä laadukkaampi pasta, sen paremmin siihen merkitty keittoaika vastaa todellisuutta).

2. Kun pasta on kypsää, ota varmuuden vuoksi vajaa lasillinen keitinvettä talteen ja kaada loput keitinvedet pois.

3. Laita samainen kattila takaisin levylle. Lisää pastan joukkoon voi, mascarpone, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä persilja. Jos pasta vaikuttaa liian kuivalta, lisää hieman keitinvettä. Sekoita hyvin ja muuta arki pieneksi aurinkoiseksi juhlaksi haarukka haarukalta!


6 kommenttia:

  1. Sulla on sitten ihania reseptejä täällä :-) Vaan totta se ikävä kyllä on, että ei tuo pasta ole sieltä kevyemmästä päästä. palasin juuri kahden kuukauden Italian reissulta ja painoa oli tullut nelisen kiloa lisää. Tosin ei kai siitä voi pelkästään pastaa syyttää.Yhtä syyllisiä taisivat olla ihanat pizzat, suklaatäytteiset cornetit ja Tiramisut :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista Sirpa! Ja tervetuloa takaisin Suomeen - ajoitus on ollut erinomainen, pääsit suoraan melkein kesään! Juu, mielenkiinnolla odotan minkälaisia kommentteja mahdollisiin painonmuutoksiin italianperheestä tällä kertaa tulee.. Itse kun en tosiaakaan kykene samanlaiseen pidättyväisyyteen ruokailujen suhteen kuin italialaiset kanssasisaret. Kerran täällä vaan ollaan - enkä yhtään syömättä jätettyä ruokaa ainakaan halua katua!

      Poista
  2. Nam!! Mascarpone ja sitruuna - tuota täytyy kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä vähän turhankin nam.. Eli ehdottomasti kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Tätäkin täytyy kokeilla! Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä, mascarponea ja sitruunaa...nam. Ja mikä nimi reseptillä, jo sen takia pitää tätä syödä =). Mulla se itse tehty tomaattikastikekin vielä kokeilematta, ehkä viikonloppuna vaikka ryhdyn hommaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommaa pukkaa! Mutta tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska tämä pasta saa (näköjään) ihan runosuonenkin sykkimään!

      Poista