Elokuisella Sisilianmatkalla yksi tärkeimpiä tavoitteita oli tietysti ahtaa sisään mahdollisimman paljon saarelle ominaisia makuja.
Suuri järkytys oli kuitenkin se, että kuumuus (tai ainakin sen niskoille olen syyn vierittänyt) hillitsi ruokahaluja aivan odottamattomalla tavalla. Toisin sanoen maisti oli suorastaan kiusallisen pieni suhteessa kaikkeen siihen ruokaan, jota tuli ruoanhimossa pöytään tilattua.
Itku ja hampaiden kiristys. Varsinkin, kun Italiassa ei paljon doggy bageja tunneta (vaikka törmäsinkin netissä juurikin uraaurtavaan liikeideaan jonka missio on tehdä jämäruoan kotiinkuljetuksesta arkipäivää myös Italiassa!).
Ja nyt kun ilmat viilenee ja nälkä kasvaa, ajattelen niitä kaikkia melkein väkisin sisään ahdettuja herkkuja todella kaihoten.
Yksi tarjoiluannos oli Sisiliassa kuitenkin aivan liian pieni. Olisin nimittäin voinut vetää näitä pieniä anti-antipastoja aterialla ihan pelkästään - niin überherkkuja ne olivat. Eikä siinä, kyllä itse ravintolakin Hotelli Palladion kattoterassilla (Giardini-Naxoksella) on maininnan arvoinen. Paikkaan ei olisi ikinä tullut törmättyä ilman pientä vinkkausta, mutta suosittelen siellä piipahtamaan, jos hieno näköala, ystävällinen palvelu ja paikallisista raaka-aineista, sen mukaan mitä torilta on aamulla löytynyt, koottu menu kuulostaa houkuttelevalta.
Mutta niin. Mikä olikaan se anti-antipasto, jota olisin voinut roudata tynnyrillisen kotiin?
Mintulla maustetut kuivatut tomaatit
1 purkki (n. 200g tai kourallinen) aurinkokuivattuja tomaatteja
* Parhaita olisivat tietysti se pikkuiset sisilialaiset kirsikkatomaatit, mutta... Jos nyt löytyisi edes sellaisia, jotka eivät ole liemessä, ja jos ne olisivat vielä puolikuivia, niin vielä parempi!
1 iso valkosipulinkynsi
(ripaus suolaa)
reilusti tuoretta minttua
oliiviöljyä
1. Jos käytät purkkitomaatteja, kaada öljy pois ja taputtele öljyn makua pikkaisen pois talouspaperilla.
2. Laita tomaatit pieneen kulhoon, ja pilko joukkoon paksuhkoja valkosipulin siivuja ja revi sekaan runsaasti minttua. Jos käytät kuivia tomaatteja, ripauta sekaan myös pikkaisen suolaa. Peitä tomaatit sitten oliiviöljyllä ja laita maustumaan jääkaappiin yön yli.
3. Nautiskele sellaisenaan tai bruschettan (eli yksinkertaisimmillaan ihan vain paahtimessa rapeaksi paahdetun vaalean leivän) päällä vaikka näin perjantai-illan kunniaksi!
Buonissimo weekend!
Ah ja ahhh! Näyttävät ihanan raikkailta, oletko tosiaan roudannut nämä Siciliasta vai voisiko näin hienosti värinsä säilyttäneitä löytyä jostain kotisuomestakin? Minttua on vielä kasvimaalla...
VastaaPoistaNo nämä kaunokaiset roudasin ihan vaan tosta lähi-Prismasta.. Mutta olivat suolaliemeen säilöttyjä, ehkä siitä syystä väri oli pysynyt noin edustavana!
PoistaSeuraava askel olisi kokeilla miten kuivatus kotiuunissa (n. 10h, 120 astetta..) pärjää auringossakuivaukselle. Kun minttua löytyisi kaveriksi tuolta minunkin parvekkeelta, ja kaikista liemistä vapaat "aurinko"kuivatut tomskut siten helpoiten (?) saatavilla..
Suolaliemi on siis taikasana! Tähtäilempä niitä ensi kerralla, kiitokset!
PoistaPrego!
PoistaPunnitse ja säästä kaupasta sai ainakin joskus aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka olivat siis kuivattuja eivät liemessä. -Marika
VastaaPoistaKiitos Marika vinkistä! Kyllä mun nyt täytyy ottaa ihan asiaksi etsiä jostain tuo Punnitse&Säästä, sen verran paljon kaikennäköistä kiinnostavaa on vinkattu sieltä löytyvän!
Poista