Kun oli kerrankin ollut kesä jolla varmasti jaksaa.
Ja blaa. Ja blaa.
Tässä se taas nähdään. Oli se kesä minkälainen tahansa, ei se enää helmikuulle asti jaksa lämmittää.
Varsinkin kun talvi on ollut päättymättömän harmaa ja valoton syksy.
Mutta se on loppu ny.
Asettelin lautaselle auringon ja kaivoin kesäkuvat esiin.
Arrivederci estate, ciao!
Insalata di arance - Sisilialainen appelsiinisalaatti (2 hengelle)
4 (veri)appelsiinia
1/2 makea sipuli
kourallinen kalamataoliiveja
oliiviöljyä
suolaa
2. Siivuta sipulista ohuita rinkuloita ja sirottele rinkulat appelsiinien päälle.
3. Leikkaa oliivit puoliksi ja viskele ne vielä salaatin kruunuksi.
4. Mausta hyvällä oliviöljyllä ja suolalla.
Ja jos kaapista ei tällä erää löydy tummia oliiveja eikä makeaa sipulia, niin appelsiinit ovat hämmästyttävän hyviä ihan yksinäänkin, oliiviöljyllä ja suolalla maustettuina!
* * *
Appelsiinisalaattia nautiskellessani fiilistelin lämpimukseni erään silkinpehmeän kesäillan tunnelmia taorminalaisten olohuoneessa, Piazza IX Aprilella.
..Eipä olisi lainkaan huonompi ajatus ottaa pieni varaslähtö kesään Sisiliassa, jossa uusi kesä alkaa olla jo ovella..
Onnea on oma ilmapallo. |
Taorminan taidetta. |
Kaukoputkilla oli havaittavissa ruuhkaa. |
Tuolla alhaalla, mutkittelevan bussimatkan päässä on Giardini-Naxos. |
Intianviikunat kotonaan. |
Ex San Agostinon kirkko, nykyinen Taorminan kaupunginkirjasto. |
Täällä on juhlittu häitä. |
Nonnon kanssa huviajelulla. |
Lauantai-illan huumaa Mocambo Barin terassilla. |
Kappaleen sanat löytyvät täältä.
PS. Laulaja Gualazzista tulikin mieleeni, että eilen käynnistyi 64. San Remon (tai ihan tarkalleen ottaen Sanremon) musiikkifestivaali! Suoran lähetyksen dramaattinen - ja joidenkin mielestä katsojaluvut mielessä lavastettu - alku toi heti kärkeen juhlahumun keskelle Italiaa painavan talouskriisin. Kaksi Ariston -teatteriin piiloutunutta, kuukausia palkatta tehtaalla työskennellyttä miestä uhkasi nimittäin hypätä alas teatterin korkeuksista ellei heidän avunhuutoaan kuulla.
Ja kuultiinhan se, koskettavaksi ja penkkiinnaulitsevaksi aluksi 3,5 tunnin megalähetykselle, jonka pääsee katsomaan kokonaisuudessaan täältä.
Sisilialainen elämänmeno on tuttua lähinnä tv-sarjoista, kuten Nuori Montalbano.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi Atro - ja samat sanat! Viime matkalla tuli vasta hieman raapaistua pintaa, ja siihen ihan autenttiseen Sisiliaan tutustuminen on vasta edessä. Maltan tuskin odottaa, että pääsen taas pian Montalbanon kiehtoviin maisemiin!
PoistaAh Salvo! Oletko muuten löytänyt Suomesta sellaisia makeita ihania appelsiinejä kun etelästä saa? Olen vähän nihee ostamaan, kun kaipaan auringossa kypsyneitä...
VastaaPoistaOstan hullut määrät appelsiineja talvisin, ja alkutalvesta on tietysti parhaat mahikset saada mehukkaita ja makeita pikku aurinkoja. Mutta muuten en osaa sanoa kuin sen, että - ylläri ylläri - Lidl on ainoa kauppa Suomessa, josta olen toisinaan löytänyt kerrassaan herkullisia veriappelsiineja. Niitä suosittelisin kokeilemaan jos sellaisia aarteita löydät!
PoistaRakastan tätä salaattia!! Kiitos, että palautit sen mieleeni. Nyt vaan pitäisi hankkia pikaisesti appelsiineja, niin pääsis noi purkinpohja-oliivitkin käyttöön.
VastaaPoistaJee, kiva kuulla! Ton oliivien loppusijoittelun lisäksi tän salaatin hyviin puoliin kuuluu myös se, että tätä käyttöä varten ei tartte nyhtää aplareista kuoria irti. Ah, mikä helpotus se onkaan!!
Poista