lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hullu sydän ei syki enää

Tämän viikon viihdemaailman suru-uutisena kantautui tieto, että Italian oma Elvis, Ciaccin Antonio, joka paremmin laulaja Little Tonyna tunnettiin, on siirtynyt esikuvansa tavoin pilvenreunalle kitaroimaan.

Viimeiselle matkalleen laulajan saattelivat torstaina ystävien, työtoverien ja fanien lisäksi laulajan viisi punaista Ferraria. Hautajaisia varten kirkon läheisyyteen oli pystytetty myös valkokangas, josta kirkon ulkopuolelle jääneet saattoivat seurata toimitusta.

Kyseessä oli siis italialaisen musiikin suurmies - ja meille suomalaisille todennäköisesti varsin tuntematon italialainen suuruus.

60-luvulla uransa huipulla laulanut Little Tony on kuitenkin takuulla yhden meillekin tutun kappaleen isä.


..Minkä lisäksi miehen pitkälle uralle on mahtunut myös seuraavia hauskoja sattumia:

Musicarello -nimellä kutsutuissa elokuvissa esiintyminen.
* musicarellot olivat oman aikansa musiikkivideoita ja näppärän viihdyttävä keino mainostaa artistien uusimpia levyjä. Suurimmat laulajatähdet esiintyivät omissa elokuvissaan, joiden köykäistä tarinaa rytmittivät musiikkipalat uudelta levyltä.

Teksti Il ragazzo col ciuffo (Heittolettinen kundi) -lauluun löytyy täältä. Laulu oli mukana elokuvassa Riderà.

Sekä tunnusmusiikin laulaminen lapsuuteni lempiohjelmaan Lemmenlaivaan.
* niin hieno kuin alkuperäinen englanninkielinen Lemmenlaivabiisi olikin, Italiassa siitä piti tehdä tämänkuuloinen ihan OMA versio.


Cuore matto (Hullu sydän) on kuitenkin se laulu, jonka myötä Little Tony on jättänyt jälkensä maailmaan myös Italian ulkopuolella.

Kapaleen italiankielisissä sanoissa ei tietenkään mene mitkään hermot, vaan sydän on pikkaisen sekaisin, kun tyttö lähtee toisen matkaan (teema joka italialaisessa musiikissa toistuu ja toistuu ja toistuu... mitä täytyy välillä aina ihan ihmetellä!).

Tämä ballo scatenato (villi tanssi) saatelkoot meidät tämän lukuisten juhlien värittämän lauantai-illan huumaan.

Buon weekend!
Teksti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti