maanantai 24. kesäkuuta 2013

Sapore di mare

Viimeinen lomaviikko sujunee toivottavasti vielä samoissa merkeissä kuin edellinenkin. 

Täydessä eristyksessä muusta maailmasta. Silkkaan olemisen sietämättömään keveyteen ja pienten aaltojen kuuntelemiseen uppoutuneena.


Rauhallisella rannalla, jonka penkit alkavat hiljalleen täyttyä vasta heinäkuun edetessä. Ja joka on elokuun saavuttua täynnä viimeistä rantakaistaletta myöten.

Siinä määrin, että rannan lounaskahvila on hankkinut numeroidun jonotuslaitteen nälkäisten lomalaisten kärhämiä minimoidakseen.

Ja sisäänkäynnin tuntumassa pidetään tarkkaa kirjaa siitä, että kullakin perhekunnalla on käytössään vain yksi varjo istuimineen. 

Tiukka linja.Mutta vielä on väljää. Ainakin arkipäivisin.


Kesäkuisella rannalla, rauhallisena liplattelevan veden äärellä hengenpelastajallakin on oivasti aikaa leikkiä puhelimella. 

Ja tuijotella horisonttiin.

Hengenpelastajan työntekoa seuratessa alkaa rannalla mukavasti ramaista.


Hiekalelutkin odottavat kiltisti viikonloppua ja leikkikavereita.

Leikkikalujen naulakkona toimiva outo puurakennelma on myös yhtä sun toista (korua, bikiniä, pyyhettä, huivia jne. jne.) myyvien maahanmuutajien pienten päivätirsojen areena. Puihin pingotettu huivi luo juuri sopivan varjon, jonka suojassa lämpötila on ihanteellinen tuudittaakseen väsyneen miehen unten maille.

Silmänräpäyksessä.


Rantaviivan tuntumassa taas muutamat rantaleijonat teroittelevat jo kynsiään loppukesän haasteet mielessään.


Tuolla jossain olisi varmaan Sardinia.

Tai ehkä Korsika.

Enää ei edes haittaa, vaikka asiaa ei heti pääsisikään nettiin tarkistamaan.

Loma on tehnyt tehtävänsä.


Rantaan ajatuneet simpukat vievät ajatukset ruokaan.

Mitähän hyvää sitä sitten seuraavaksi söisi..?


Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Teksti löytyy täältä.

8 kommenttia:

 1. Ihania rantatunnelmia! Lomasäät on siellä ilmeisesti kohdillaan, ja mukavaa varmasti kun ei ole rannalla liikaa porukkaa.

  Sopivan ajankohdan löytäminen Italian-lomalle ei mielestäni ole ollenkaan niin helppoa kuin äkkiseltään luulisi...Olen kokeillut kesä- ja heinäkuuta - ei ollut minun juttuni, sillä kaipasin Suomen kesän valoisia öitä. Elokuu on muuten mukava, mutta nuo mainitsemasi ruuhkat rantakohteissa, ne ovat ikäviä suomalaiseen rauhaan tottuneelle. Syyskuuta kokeiltiin viime vuonna, ja huono tuuri kun sattui, niin rantalomalla oli pilvistä ja kylmähköä, eli syyskuun riskit liittyvät säähän.

  Tänä vuonna valitsimme taas elokuun, ruuhkaisten rantojenkin uhalla. Yritetään mahtua sekaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, jaa toden totta tuon tuskan liittyen lomakuukauden valintaan! Viime kesänä meidänkin loma oli elo-syyskuun vaihteessa, ja aika moni rantapäivä meni plörinäksi säiden takia. Kesäkuussa taas tuskailen menetettyä suomen kesää. Luulen löytäneeni oman comfort zoneni heinäkuusta, vaikka hienointa olisi voida jatkaa kesää juurikin jossain syyskuun tienoilla.

   Teillä on vielä lomat edessä - ihanaa! Kyllä sinne aina sekaan mahtuu, vai mitä?

   Poista
 2. oi tahdon rannalle! nyt taitaa olla jo hyvät rantakelitkin siellä? mikä paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Mikäpä siellä on lötkötellessä! Kesäpaikka löytyy hieman Civitavecchiassta pohjoiseen, Montalto di Castrosta (olet varmasti nähnyt junasta myös sen kamalan voimalaitoksen, joka paikkakunnalla komeilee..).

   Poista
 3. elokuun ruuhkat on kyllä inhottavia ja sekin kun juuri silloin kaikki loppuu ruokakaupasta, oli sitten ostamassa aqua naturalea tai ihan mitä vaan niin kaikki loppuu.. Myös Sisiliassa oli tämmöistä pari vuotta sitten elokuussa, yksi katukin suljettiin turistijunaa varten, vaikka muuten siellä oli niin rauhallista ja kiireetöntä. Koko tunnelma muuttuu elokuussa, näin sanovat monet paikallisetkin, mm. terracinaa elokuussa käski välttämään yksi loma-asunnon omistaja joka oli itse terracinalainen! Tosin jostain Etelä-Sardiniasta voi vielä elokuussakin löytää sellaisia rantoja, joissa ei ole ketään, jos on vaan mahdollisuus vaikkapa vuokra-autoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin.. Elokuun helteillä ihmisen paras paikka on toden totta rantaviivan tuntumassa. Ehkä ihanteellisinta olisi olla syys-lokakuulla juurikin Sisiliassa, jossa vielä lämpöä riittää, mutta hinnat ja ihmispaljous hieman hellittävät. Huomasin muuten tällä reissulla, että lipunhinnat Sardiniaan - niin lentokoneella kuin laivallakin - olivat hurjasti nousseet. Byääh.

   Poista
 4. Ihania kuvia ja hienoa leppoisaa fiilistä, juuril sellaista, mitä lomalla pitääkin olla =). Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Nyt on lomat lomailtu - ja otin kyllä kehoituksestasi vaarin ja nautin ihan olan takaa!

   Poista