keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Suvisalaattia

Kun kesäloman alkamiseen on enää muutama päivä, ja rannalle pääsen parhaassa tapauksessa jo viikonloppuna, on aika aloittaa kropan muokkaus lomakuntoon syömällä enemmän salaattia ja vähemmän pastaa.

Näin hyvissä ajoin. Samaan tapaan kuin matkalaukkujen pakkauksen kanssa. Jos kentällä pitää olla aamulla klo 6.30, hyvä aika pakkauksen aloittamiseen on klo 23.

No, näin ei ainakaan iske lomastressi.

Tai ainakin se on hyvin lyhytkestoista lomastressiä.

Ja ajoittain hyvinkin intensiivistä sellaista. Varsinkin kun puolen yön tietämillä huomaa, että jotain tärkeää olisi pitänyt muistaa ostaa Suomesta mukaan.

No mutta, mitäs me pienistä. Sitä paitsi italialaismassat miehittävät rannat tupasen täyteen vasta elokuussa. Näin hyvissä ajoin lomaillessa onkin ainakin se hyvä puoli, että saattanen löytää rannalta paikan, jossa tilaa ympärillä on hyvinkin useampia metrejä eikä kukaan ole katsomassa mitä sieltä maximekon alta paljastuu.

Note to self. Muista ostaa maximekko.

Toivottavasti näin off-seasonina sieltä rannalta kuitenkin löytyy keittiömestari, joka friteeraa lounastani varten mustekalarenkaita..

Muutenhan tämä salaatinsyönti menisi vähän niin kuin hukkaan.

Paitsi että ei.

Tämä työkaverin esittelemä kivasti keventävä salaatti nousi työpaikan lounashittituotteeksi viime kesänä. Ja ollakseen jotain näin terveellistä ja pinkeää, se myös maistuu ihan ältsin hyvältä!


Anna-Bananan antioksidanttinen suvisalaatti
kaalia
avokadoa
fetaa
lipstikkaa/persiljaa
sitruunanmehua
suolaa&pippuria
oliiviöljyä


Tämä on myös ah, niin ihanan helppo tehdä! Kas näin.

Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi ja pilko sekaan avokado ja feta. Lopuksi lisää joukkoon hienonnettu lipstikka tai persilja (eikä hätää jos näitä ei tähän hätään löydy - ilmankin pärjää!).

Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla. Ja ripsauta joukkoon vielä pikkaisen mustapippuria.

Buon pranzo!


Tässä vähän rantafiiliksiä ihanasta Dino Risin I Mostri (Hirviöt) -klassikkoelokuvasta.

Tämän "Latin lover" -pätkän ymmärtää muuten mainiosti ilman käännöstäkin (ja ranskankielentaitojakin voi samalla mukavasti verestää)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti