sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

2766 kertaa onnea Rooma!

Tänään 21.4. Rooman 2766 -vuotiaassa valtakunnassa kaikki hyvin.

Pidentyneen väsytystaistelun päätteeksi 87 -vuotias Rooman Quirinalessa majaileva presidentti Giorgio Napolitano on lupautunut jatkamaan tehtävässään toistaiseksi. Kuudennella äänestyskierroksella, jolla hämmentävän moni Italian kansan edustaja edelleen ehdotti maan johtoon Aku Ankka -tyylisiä hahmoja, ei vastuunsa tunteva mies oikein muutakaan voinut.

Ensimmäisenä Italian tasavallan presidenttinä toiselle kaudelle jatkava Napolitano seisoo maansa johdossa suoraselkäisenä kuin jo hieman kolhiintunut, mutta hampaat irvessä pintansa pitävä Colosseum. Tai kuin vanha pesukone, joka hoitaa hommansa vuodesta toiseen luotettavammin kuin rekallinen uusia.


Harvinaisen hieno mies, siis, tuo Napolitano. Ja toinen niistä Italian presidenteistä joilla on nimikin.

Se toinen oli se Ciampi jotain.

Ihan kaikille ei tämä vetkuttelu kuitenkaan vetele. Helmikuisten vaalien ääniharava Beppe Grillo kutsuikin lauantai-illaksi kansan parlamenttitalolle moista nukkehallitsijaa vastaan protestoimaan. Grillo itse vain lauantai-illan huumassaan unohti saapua paikalle.

Mutta saipahan taas hieman suuta louskuttaa.

Valtakunnassa siis toden totta kaikki ainakin koko lailla ok.

Ja pitäähän sitä edes hieman juhlistaa!

2766 -vuotias rakkauden kaupunki Roma (huomaathan, se on todellakin toisin päin Amor - Rakkaus, aaaaaw....!) on antanut maailmalle oman rakkauden lähettiläänkin, nimittäin Eroksen.

Ja mikä olisikaan ihanampi elämän, kevään, uskon, toivon ja rakkauden makuinen laulu tähän päivään, kuin tämä?


Tanti auguri, carissima Roma!

E buon lavoro Presidente Napolitano!


Pst. Teksti löytyy täältä.

4 kommenttia:

 1. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että Roma on tosiaan Amor takaperin luettuna! Ja vaikka täällä meillä Ranskassa kaupungit tuntuvat vanhoilta, niin nehän ovat nuorukaisia Roomaan verrattuna. Sieltähän ne sitten tulivatkin tänne rakentelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooman ikä alkaa tosiaankin olla varsin kunnioitettava! Wow, tarkoittaakohan tämä muuten sitä, että parin tuhannen vuoden päästä Suomessakin alkaa rakennuskanta näyttää yhtä kiehtovalta ja kauniilta kuin Roomassa..?

   Amorit jäi kyllä minultakin tyystin huomaamatta - kunnes yksi ihana tyyppi tuli ja paljasti tuon salaisuuden!

   Poista
 2. Hauska kirjoitus! ja onpas Roomalla ikää ja se myös näkyy, sitä ei varmaan moni turisti ymmärrä siis sellaiset jotka ovat täällä uusista noin 100 vuotta vanhoista kaupungeista käymässä, eivät ymmärrä että kyllä osa taloista siinä ajassa rapistuu.. niin ja oikein tutulla alueella presidentti majailee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jotkut tosiaan hieman järkyttyvät Rooman kulumista (järjestään kolhituista autoista puhumattakaan!).. Itse kuulun valtaosaan joka suorastaan rakastaa noita elämän jälkiä. Paitsi silloin, kun niitä hyvinkin tyypillisesti näkyy myös mm. kouluissa ja sairaaloissa..

   Poista