torstai 4. huhtikuuta 2013

Kevyt kevennys

Mittavien pääsiäissyöminkien jäljiltä vatsareppana pyysi hieman armoa. Ja ihan syystä.

Jos ei paastoa ennen pääsiäistä, niin sitten on paastottava pääsiäisen jälkeen, ei sitä mihinkään pääse..

Onneksi reseptivarastosta löytyi oivallisen herkullinen keino tyydyttää valtaisa lihanhimo hieman kevyemmällä tavalla.

Ja kas, näin helposti (ja nopeasti) se käy!



Rucola, bresaola & parmigiano

rucolaa
bresaolaa (myös Atrian ohut kylmäsavuhärkä toimii)
parmesaanilastuja
oliiviöljyä
suolaa
sitruunanmehua


Kokoa ainekset lautaselle luetellussa järjestyksessä. Muutama siivu bresaolaa ja kourallinen rucolaa (eli roomalaisittain rughettaa) riittää alkupalaksi per syöjä. Hieman isommilla määrillä annos sopii myös erinomaisesti kevyen kesäiseksi secondoksi.

Ja siinä kaikki - ei kun kimppuun mars!




2 kommenttia:

  1. Me ostamme aina viimeisestä Italian kaupasta ennen kotimatkaa leikkeleitä ja muutamalla viime kerralla myös Bresaolaa, se on niin herkkua! Onneksi sitä saa myös Stokkalta, jota meillä ei tosin täällä keskellä maata ole:)

    VastaaPoista
  2. Viime viikonloppuna Tampereen visiitillä huomasin, että tarjonnassa tosiaan on iiiisoja paikkakunnallisia eroja. Helsingistä Bresaolaa on ihan Prismoissakin, mistä olemme kyllä tosi kiitollisia. Ihan kaikkea ei tarvitse itse roudata, thank god!

    VastaaPoista