perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pientä suolaista

Hikisen työviikon päätteeksi on tarpeen tasapainottaa suola- ja nestetasapaino sekä henkinen tila viikonloppuvaihteelle. Onneksi operaatioon ei tavallisesti sen kummempia ihmeitä tarvita, kuin lasillinen (tai pari) viiniä ja helppo, mutta hyvä palanpainike!

Tänään viikonloppuboottaus suoritettiin meidän kotona ennätysajassa tähän tapaan.


Crostini Alici e Mozzarella (2 hengelle)
4 siivua kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 mozzarellaa
3 sardellifilettä (anjoviskin voi käydä mukavasti)
1 rkl voita

1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

2. Siivuta leipä ja mozzarellat. Peitä leipäviipaleet mozzarellalla ja laita uuniin n. 20 minuutiksi.

3. Sulata voi ja sardellit pienessä kattilassa.

4. Kun leivät ovat kypsiä (mozzarella on sulanut ja leivät ovat saaneet hieman väriä), kaada leipien päälle voi-sardelli -liemi.

5. Nautiskele vaikkapa tomaatti-rucola -salaatin kanssa tai tarjoile miniversioina (patonki toimii mainiosti leipänä) antipastona.


Tomaatti-rucola -salaatti
rucolaa
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
suolaa
oliiviöljyä
balsamietikkaa

Pese ja pilko tomaatit ja sekoita huuhdeltuun rucolaan. Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja ripauksella balsamietikkaa.


Buon appetito e buon weekend!


Tämän uudelleenversioidun klassikon teksti löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Tuli taas todistettua, että yksinkertainen on kaunista. Mielettömän herkullisen oloinen viikonpäätös. Sardellivoi on ehdottomasti testattava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa! Ja erityisen kivaa tässä yksinkertaisessa reseptissä on se, että kaikki valmistuu niin kivan helposti. Tuo iiihanasti suolainen sardellivoi mukaanlukien!

      Poista