Ja sitten olivat kesäkurpitsat. Nuo valtavat halot, joilla ei ollut mitään tekemistä niiden suloisten ja sirojen italialaisten lajitoveriensa kanssa, joita myös zucchineiksi kutsuttiin.
Voi, miten vaikea oli hyväksyä se, että täällä on nyt näin, kun Italiassa vihannesostoksilla teki mieli vain laulaa onnesta.
Niin kuitenkin ihmisen pitää tottuman.
Ja jos niistä kesäkurpitsahaloista haluaa edes yhden loistavan puolen löytää, niin ei sekään ole enää ongelma. Nimittäin ei niitä pieniä siroja italialaiszucchineja ihan niin vain rakenneltaisi samanlaisiksi herkullisiksi valtamerilaivoiksi, jotka voi lastata täyteen hyvyyttä Italian mummon reseptillä.
Zucchine ripiene di Nonna Ana Cachicca (2 hengelle)
1 iso kesäkurpitsa
2 siivua kuivunutta vaaleaa leipää (tai n. 1dl korppujauhoa)
pancettaa tai pekonia
3 rkl Parmesan -juustoa
mustapippuria
korppujauhoa
oliiviöljyä
1. Pistä uuni lämpeämään 220 asteeseen.
2. Pese kesäkurpitsa, halkaise kahtia poikkisuunnassa ja koverra sisusta ruokalusikalla.
3. Laita koverretut kesäkurpitsat uuniin esikypsymään sillä aikaa kun mylläät tehosekoittimella kurpitsan sisustat, parmesaanin, leivät (tai korppujauhot) ja pippurin tasaiseksi täytemassaksi. Suolaa ei tavallisesti tarvitse lisätä, sillä ainakin pancettasta (ja tietysti Parmesanista) tulee makua.
4. Pilko pancetta tai pekoni pieniksi kuutioiksi ja sekoita täytteeseen.
My precious! |
6. Anna kypsyä uunissa n. 30 minuutin ajan.
Kokkauksen lomassa on voi kuunnella vaikkapa Nonnan lempikappaletta.
Slurps, täytyy kokeilla! Pieniä kesäkurpitsoja saa muuten Lidlistä.
VastaaPoistaBuon appetito! Ja kiitos vinkistä, täytyykin katsella Lidliä sillä silmällä!
PoistaVoi ei T! Munhan tätyy ruveta kokkaamaan nyt! Ciabattaa ja kesäkurpitsoja ja mitä kaikkea muuta ihanaa sä duunailet siellä!! <3
VastaaPoistaKokkaa ihmeessä, se on kivaa! Ja sitten saa vielä syödäkin!
PoistaMunkin piti tulla tänne vinkkaamaan Lidl:n kesäkurpitsoista. Niitä löytyy sieltä melkein aina. Ja jossain aikaisemmassa postauksessa etsintäkuulutit kukallisia kesäkurpitsoja. Niitä oon löytänyt vain omasta (ja muidenkin) kasvimaasta. Stockalla ei edes ymmärretty mistä puhun. :-/
VastaaPoistaNo hitsi, nyt täytyy terästää kaikki aistit, niin ehkä löydän niitä pikkuruisia zucchineja minäkin! Kurpitsankukkien kanssa ei kai auta kuin pistää siemenet itämään - ja opetella puutarhahommiin. Nim. Kaikki kuivuu pystyyn
PoistaJos pokkaa riittää, niin voit myös käydä kesäkurpitsankukkavarkaissa. :) Ainakin toissa kesänä jossain Viikin kasvimaalla eteen sattui pari kukkaa, jotka luultavasti olisi kuihtuneet sinne kasvisten sekaan ilman meidän tarkkaavaisia silmiä ...
VastaaPoistaHmm.. Tuohon en taida taipua, mutta käyttämättömiä kukkia kyselemään sen sijaan kyllä! Yhden kesäkurpitsan ajattelin tänä kesänä myös koittaa kasvattaa. Voi voi sitä kasvinreppanaa..
Poista