sunnuntai 17. helmikuuta 2013

63. San Remon saldo

Viimein on saatu San Remot tältä vuodelta pakettiin!

Aiempiin spektaakkelimaisiin vuosiin verrattuna tämänkertaisen shown ote oli huomattavasti rennompi ja kotikutoisempi. Lavalta puuttuivat lähes kokonaan isot maailmantähdet sekä ennen kaikkea Italian televiosiolle niin kovin tunnusomaiset näyttävät naiset, vallette, joita San Remossa on tavallisesti ollut kaksi, tumma ja vaalea.

Hienoa, sanon minä. Olen suorastaan ylpeä näin rohkeasta vedosta.

Viime vuonna San Remossa puhutti mm. showgirl Belenin haaroväli. Sweet.. (kuva LaPresse)
Mitä tulee musiikkiin.. No, nämä laulut alkavat taas (valtavan) toiston myötä elää omaa elämäänsä ja uudet suosikit löytynevät tässä seuraavien viikkojen aikana. Tässä kuitenkin muutama poiminta kilpailun sadosta.

Ensimmäisenä itseoikeutetusti voittaja Marco Mengoni, joka veti kyllä ihan kelpo kappaleen tyylikkäästi ja tunteella. Hyväksyn valinnan siis ihan mukisematta. Marco on jälleen yksi erinomainen talentshowsta (X Factor) ponnistanut laulaja, ja seuraavaksi Marco suuntaakin sitten valloittamaan Eurooppaa Malmön Euroviisuista käsin.


Myös vuoden 2012 X Factor voittaja Chiara Galiazzo hyppäsi San Remon lavalle. Chiara on loistava (live)laulaja ja kappalekin mukavan orecchiabile.


Raphael Gualazzi palautti muutama vuosi sitten Italian takaisin Euroviisuihin ja saman tien huipulle (2. sija vuonna 2011). Nyt ei mennyt San Remossa ihan yhtä putkeen, mutta tämä kovin ujonoloinen pianovelho on kyllä pienen huomion ansainnut tälläkin kertaa.


Se olisi sitten siinä tältä erää.

Opin tämän 63. San Remon myötä myös sen, että virallisesti festarin nimi kirjoitetaan yhteen. Ensi vuonna raportoinkin sitten Sanremon festareilta ihan ekaa kertaa! Più si vive e più s'impara!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti