tiistai 26. helmikuuta 2013

Pikaruokaa kanasta all'italiana

Olen aina ollut kehno kanafileiden syöjä. Vaikka kuinka yrittäisin ryhdistäytyä, kanafileet eivät vain lennä koskaan ostoskoriini asti. Johtunee tietysti paljolti siitä, että paistinpannulta harvoin päätyy lautaselle jotain sellaista, jota syödessäni en joudu taistelemaan tukehtumiskuolemaa vastaan litran kolpakko vettä aseena.

Perheestämme kauppareissuilla käy kuitenkin toisinaan myös joku toinen, jonka kyytiin usein tarttuu juurikin kanan rintafilettä. Eipä siinä sitten muu auta, kuin koetella erinäisiä poppakonsteja, joilla kana pysyy mehevänä.

Tässä yksi toimivimmista resepteistä, sillä näitä suupaloja (bocconcini) en ihme kyllä minäkään onnistu kuivattamaan. Ja valmistukseen menee maksimissaan vartti. Lyhyt aika moiselle herkulle!
Bocconcini di pollo (2-3 hengelle)

500g kanan rintafilettä
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoa
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl marsalaa tai valkoviiniä


1. Laita valkosipulit kuullottumaan oliiviöljyyn.

2. Leikkaa kanafileet isohkoiksi suupaloiksi, ja suolaa ne.

3. Ripottele päälle vehnäjauho ja mausta mustapippurilla. Pyörittele suupalat kauttaaltaan jauhoisiksi.


4. Lisää kanat pannulle kun valkosipulit ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Kypsennä kanat niin, että suupalat saavat joka kyljelleen kultaisen värin.

5. Kun kanat ovat kauttaaltaan kypsät (n. 7 min.), kaada pannulle Marsala (tai valkoviini), pyörittele kanat viinissä ja anna viinin sakeutua muutaman minuutin ajan.


Ja sitten vain syömään. Facile e veloce!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti