Mutta olipa kyseessä sitten minkä tahansa kesän päätös, kerrankin tuntuu siltä, että kesästä voi päästää irti ilman kamalaa tuskaa ja hampaiden kiristystä.
Sillä kesä OLI täällä, ja tänä vuonna se hemmotteli anteliaasti auringonvalolla ja lämmöllä.
Eikä vain täällä koti-Suomessa, vaan pitkästä aikaa kesästä pääsi nautimaan kiitettävissä määrin myös Italiassa. Se on ollut suuri ilo ja onni.
Kiitos siis kesä 2013 kaunoinen - olet ollut hyvä kesä!
Yksi kesän ihanista muistoista liittyy erääseen tunnelmalliseen mummonmökkiin ja siellä ystävien kasvimaan aarteista koottuun yrttiseen pastaan.
Kesään sopiva suorastaan hippimäisen rento resepti on kotoisin Pohjois-Italian seuduilta, joilta loma tänä vuonna varsinaisesti käynnistyi.
Ja ne ystävät.
Ne taas olivat niitä kotimaan aarteita, jotka kerran löytääkseen piti matkustaa aina Italiaan asti.
Penne agli aromi - Pennepastaa yrttikastikkeessa (4 hengelle)
1 valkosipulinkynsi
1 isohko sipuli
oliiviöljyä
oksa rosmariinia
kourallinen tuoretta salviaa
kourallinen tuoretta meiramia (ja/tai basilikaa ja/tai persiljaa)
1 tl kuivattua oreganoa
500 g paseerattua tomaattia
1,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
1 tl (vajaa) sokeria
1/2 dl kuohukermaa
Parmesan -juustoa
400 g pennepastaa
kunnon kourallinen karkeaa merisuolaa keitinveteen
1. Pienennä sipuli ja valkosipuli ja laita ne kuullottumaan paistinpannulla runsaassa oliiviöljyssä.
2. Hienonna tuoreet yrtit ja lisää ne sekä oregano pannulle kun sipulit ovat mukavasti pehmenneet. Lisää myös suola ja sekoita. Anna muhia maukkaaksi 5 min. ajan.
3. Kaada paseeratut tomaatit pannulle ja ripauta päälle hieman sokeria. Jätä pulputtelemaan kannen alla pikkuhiljaa 15 min. Alenna lämpöä ja lisää pikaisen vettä (vaikkapa huuhtaisemalla samalla tomaattipurkista vimeisetkin tomaatinrippeet), jos kastike meinaa kuivua kasaan.
4. Laita pastavesi kiehumaan. Suolaa kiehuva vesi ennen kuin heität pastat sekaan.
5. Kun pennet on kiehumassa, lisää tomaattikastikkeeseen kerma ja anna kiehahtaa.
Tähän on kerman hyvä tulla. |
7. Kauho pasta-annokset lautaselle ja raasta kunkin annoksen päälle Parmesan -juustoa.
Buon appetito -
ja heippa hei kesä ja kärpäset!
Teksti löytyy täältä.
Kun kävin illalla patsastelemassa sortseissa kasvimaan kulmalla pihalla, ei olisi millään uskonut, että huomenna on syyskuu. Tämä kesä on ollut mielettömän hieno. Toivottavasti talvesta tulee kuiva ja luminen ;-)
VastaaPoistaTalvesta tulee tietysti juuri tuollainen!! Plus tietty tosi aurinkoinen.
PoistaSamoin kun täästä syyskuusta, joka yrittää heti ottaa moiset luulot pois.
Tomaattikastike on jostain syystä enemmän syksyinen ja talvinen mun suussa, joten tämä onkin mukava tapa ojentaa varovaisesti kättä syksyn suuntaan ;) Kesäisten tuoreyrttien kera!
VastaaPoistaHauskaa, en ole koskaan ajatellut tomskukastikkeen vuodenaikaa! Mutta kastike vaikkapa tuoreista tomaateista kieltämättä kuuluisi enemmän kesään kuin nuo paseeratut kaverit.
PoistaAika täydellinen kädenojennus syksyyn löytyi myös omasta blogistanne! Kumpa itsekin pääsisi (=uskaltautuisi) tattimetsään hirvikärpäsistä huolimatta..
Ja löytäisi sieltä vielä pari tattiakin!
Mä olen käynyt nyt vaikka kuinka monta kertaa täällä sun blogissa katselemassa tuota annoskuvaa. Penne ja tomaattikastiketta! Paremmaksi ei ruoka enää mene! Oli sitten kyse al' arabiatasta tai tällasesta agli aromista, niin minä olen aina täysin myyty, kun eteeni nostetaan tuollainen annos :)
VastaaPoistaVoi Sofia - olipa ihastuttava kommentti! Kiitos kaunis että tulit visiitille näin ilahduttamaan!
Poista(PS. Penne&tomaattikastike on lyömätön pari, I totally agree!)