keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Nuutuneesta salaatista vantteraksi pastaksi

Kovin usein loppuviikosta huomaan, että viikonloppuisilla ruokaostoksilla (joita rrrrrakastan ihan yli kaiken!) jääkaappiin on tullut hamstrattua ihan liikaa ruokaa. Yksi suurinta tuskaa tuottava ylijäämätavara näiltä ruoanhimossa suoritetuilta retkiltä tulee varmaan aina ja ikuisesti olemaan salaatti. Jostain syystä salaatin huuhtominen syömäkuntoon on vain aivan ylivoimainen toimenpide, ja salaattilingoista huolimatta välttelen sitä kuin ruttoa. Paha minä.

Kun olin riittävän useaan otteeseen siirtänyt hammasta purren salaatteja jääkaapista suoraan kompostiin, kaivoin kerran epätoivoissani keitto- ja muistikirjat esiin. Pitäähän cucina poveran kotimaasta löytyä edes joku keino tehdä jotain parhaat päivänsä nähneelle salaatille?!

Ja löytyihän niitä reseptejä.

Italialaiskokki käyttäisi reseptien salaattina todennäköisesti vastapoimittua rapealehtistä keräsalaattia, mutta itse olen onnellinen, kun voin antaa tarkoituksen mille tahansa kallisarvoiselle, vaikkakin hieman lehdistään nuutuneelle salaatille. Ja kyllä salaatti on lämpimissä ruoissa aina tehtävänsä täyttänyt lehtien terhakkuudesta huolimatta.

Tällä kertaa salaatti pääsi suuhun seuraavanlaisessa seurassa.


Salaatilla ja manteleilla höystetty pasta (2 hengelle)

1 salaattikerä/ruukkusalaatti
1 keskikokoinen sipuli
kourallinen manteleita
1 rkl voita
suolaa&mustapippuria
parmesan-juustoa

200 g lyhyttä pastaa (esim. penne rigate)


1. Pilko sipuli ja laita se hautumaan voihin paistinpannulle.

2. Huuhtele (mutta ei tarvitse kuivata, jes!!) salaatti ja pilko se ohuehkoiksi siivuiksi.



3. Murskaa mantelit pieniksi ja lisää ne pannulle kun sipuli on pehmennyt kullankeltaiseksi. Anna manteliseoksen makustua muutaman minuutin ajan.

4. Lisää salaatti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna hautua hiljakseen pastan kypsymisajan (n. 8 min.) verran.


5. Lisää paistinpannulle pasta ja n. 1/2 dl keitinvettä. Anna pastan makustua kauttaaltaan soossissa.

6. Kun pasta on lautasilla, raasta päälle parmesaania ja lisää vielä pikkaisen mustapippuria .


Ja ah, taas on yksi salaatti pelastettu turhalta kuolemalta! Che bello!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti