perjantai 8. helmikuuta 2013

Possunhimo iski

Pikku happihyppelyllä tuolla jouluisessa maisemassa jostain leijaili vastustamaton porsaan tuoksu. Eipä siinä sitten muu auttanut, kun lähteä kiireen vilkkaan ruokakauppaan hakemaan possua myös meidän talouteen. Läskistä ja rasvaa tirskuvaa possua, that is. Sitä se ulkoilu teettää.

Päätin ottaa kyljystä, jotta ei menisi koko ilta kypsennyshommissa. Kaupassa tosin taas muistin miksei meillä olla pahemmin kyljyksiä järsitty. Riittävän rasvaisen biitin löytäminen kun oli melkein mission impossible.

Mutta, kyllä sieltä jonkinlaiset läskit irtosi kun tarpeeksi penkoi!

Annoin nasuille seuraavanlaisen käsittelyn:


Kyljykset maistissa (2 hengelle)

2 (mahdollisimman rasvaista) kyljystä
1 valkosipulin kynsi
sitruunan kuorta
rosmariinia
timjamia
n. 1 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl voita
suolaa&mustapippuria
n. 1/2 dl valkoviiniä (tai bisseä, kumpaa sattuu löytymään)

1. Raasta sitruunan kuori ja pilko valkosipulin kynsi pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon rosmariini ja timjami (tietty tuoreena, jos vaan löytyy. Omani olivat kuolleet pystyyn ruukkuihinsa).


2. Lisää paistinpannulle oliiviöljy ja anna sen lämmetä. Heitä lihat pannulle, kun öljy on niin lämmintä, että lihat alkavat heti pärskiä rasvaa ympäriinsä (jei!). Lisää suola ja pippuri.

Kun lihat ovat kypsyneet kauttaaltaan, siirrä ne lautaselle odottamaan jatkotoimenpiteitä.


3. Lisää paistinpannulle voi, valkosipuli, sitruuna ja yrtit. Huolehdi, ettei levy ole niin kuumalla, että valkosipuli kärähtää.

4. Kun valkosipulit ovat pehmenneet, lisää viini, ja anna sen hieman kiehua kokoon (pari minuuttia).

5. Sammuta levy ja pyöräytä kyljykset vielä soossissa näissä jälkilämmöissä.


..Ja minä kun olin aina ajatellut, että italialainen ruoka on kevyttä! No, mahtui lautaselle vähän kaninruokaakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti