maanantai 25. helmikuuta 2013

Oscarien kunniaksi pestoa Sophia Lorenin tyyliin

Pari faktaa minusta. Rakastan pestoa. Ja rakastan elokuvia.

Pienenä tyttönä vietin tuntikausia divareissa kaivellen naistenlehdistä filmitähtien kuvia, jotka päätyivät täydentämään upeaa kokoelmaa filmitähtivihkooni. Ensirakkauteni oli Errol Flynn ja ensimmäinen oma kasettisoittimeni tallensi musiikkia Peter von Baghin elokuvahistorian merkkiteoksia läpikäyvistä radio-ohjelmista.

Ja viime yönä juhlistettu elokuvamaailman tärkein tapahtuma  Oscar gaala inspiroi laittamaan day-after -lounaksi pestoa italialaisen elokuvan legendan Sophia Lorenin reseptillä.




Pestoa Lorenin tyyliin (4 hengelle)

100 g persiljaa (kaupasta löytyy juurikin sopivan kokoisia persiljapaketteja!)
1/2 dl pinjansiemeniä
10 mustaa (kalamata)oliivia
1 valkosipulinkynsi
1 pienen pieni sipuli
2 teelusikallista kapriksia (jos ovat etikkaliemessä, huuhtaise pikkaisen etikan makua pois)
3 sardellifilettä
n. 1 dl oliiviöljyä

200g linguineja, vermicellejä tai spaghettia (pitkää pastaa)
kourallinen karkeaa suolaa keitinveteen



1. Laita pastavesi kiehumaan.

2. Vaikka pesto tulisikin aina tehdä morttelilla (siitä nimikin - hakattu), tässä käy mainiosti kyllä tehsekoitinkin. Sekoita siis kaikki peston ainekset (persiljasta myös varret) tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Oliiviöljyn määrää voi säädellä oman maun mukaan.

3. Kun pasta on valmis, kaada keitinvesi pois ja sekoita erillisessä astiassa pasta ja reilunkokoinen ruokalusikallinen pestoa per ruokailija.

E buon pranzo!



Lounaan kaveriksi suosittelen nauttimaan pienen palan italialaista elokuvahistoriaa, eli kokoelman kohtauksia ah, niin ihanista Mastroianni-Loren -parin elokuvista. Sono troppo belli!


PS. Laulu 'O Cielo Ce Manna 'Sti Ccose on parin elokuvasta Avioliitto italialaisittain (Matrimonio all'italiana). Esittäjä Fred Bongusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti