maanantai 11. maaliskuuta 2013

Fast and Furious - and Delicious

Voi mikä ilo tämä pasta on silloin, kun on kamala nälkä ja jääkaapissa ei ole mitään! Tai vaikka olisikin, niin vähäisinkin ylimääräinen vaiva on liikaa. Tiedättehän tunteen..?

Kesti hetken ennen kuin opin itse arvostamaan näitä italialaisia ei mistään tehtyjä pastoja, mutta jos tämän saa heti kokattua kohdilleen, kyllä tähän voi rakastua ihan ensi haarukallisellakin!Spaghetti aglio olio e peperoncino (2 hengelle)

2 valkosipulinkynttä
1 peperoncino
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa (tätä ei meiltäkään tuoreena löytyisi, ellen aina kesäisin näitä ahkerasti pakastimeen saksisi.. Suosittelen!)

200g spaghettia
kourallinen karkeaa merisuolaa keitinveteen (jos pastavesi on kunnolla suolattu, ei muuta suolaa tarvita)

Yksi tämmöinen peperoncino riittää mainiosti kahdelle.
1. Leikkaa valkosipulit ohuehkoiksi siivuiksi ja laita ne muhimaan paistinpannulle runsaassa öljyssä ja matalalla lämmöllä. Huolehdithan, etteivät valkosipulit ala ruskistua (ja sitten palaa) hurjalla vauhdilla liian kovassa lämmössä, sillä siinä tapauksessa pastaan tulee kitkerä maku.

2. Riko ja lisää öljyyn muhimaan myös peperoncino. Jos peperoncinon saa rikottua siihen koskematta, niin aina parempi. Harvoin sitä nimittäin miettii, kuinka paljon sitä sormeilee esim. omia silmiään - paitsi silloin kun on hetkeä aikaisemmin sormeillut peperoncinoa.

Näiden valkosipuleiden tulisi hiljalleen saada tässä ylleen kullaväriä.

3. Laita pastavesi kiehumaan.

4. Kun vesi kiehuu, lisää veteen suola ja sitten pasta. Huolehdi ajastimen kanssa, että pasta on kiehuvassa vedessä juuri pastapakkaukseen merkityn ajan verran.

5. Kun ajastin soi, kaada pastat lävikön kautta pannulle. Nosta lämpöä ja sekoita pasta kauttaaltaan öljyyn. Lisää persilja ja sekoita vielä sekin mukaan piristämään.

Ed è tutto qui - facile, veloce e deliziosissimo!


4 kommenttia:

 1. Tähän löytyy aina ainekset kaapista ja on meidän suosikkihätävararuokia. Järjettömän hyvää ja taas kerran todistus italialaisten kyvystä taikoa tyhjästä jumalattoman hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
 2. Ja tämä hätävararuoka on jopa niin hyvää, että joskus sitä tekee mieli vaikka jääkaapissa odottaisi mitä muita herkkuja!

  Erityisen kiva oli huomata, että yhtä näistä pastan päähenkilöistä eli peperoncinoa löytyy jo ihan lähikaupoistakin!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää
  terveiset Italiasta

  VastaaPoista
 4. Kiitos viestistä ja terveiset Italiaan! Lupaathan nauttia siellä!

  VastaaPoista