lauantai 23. maaliskuuta 2013

Hyväätekeviä musiikkiohjelmia

Teemalla esitettiin hetki sitten uusintana hieno dokumentti "Laulujen Italia", joka on nähtävissä Yle Areenassa vielä viikon ajan.

Kuten laulaja Morgan ohjelmassa sanoi, italialainen musiikki tekee hyvää kuin lasillinen vastapuristettua appelsiinimehua, joten en voi kuin suositella katsastamaan ohjelman, jos tv-esitys jäi väliin!


Italialaisen kevyen musiikin läpileikkauksen perään esitettiin myös amerikkalaisnäyttelijä John Turturron elokuva "Passione - Napolin lauluja", jota on tituleerattu napolisilaisen musiikin Buena Vista Social Clubiksi.

Elokuvan intohimoisesta napolilaisesta musiikista (ja näkymistä) voi nauttia Yle Areenassa seuraavien kahden viikon ajan.

Tässä vielä muutama poiminta illan hienoista ohjelmista, nautinnollista viikonloppua!


Minan "Se telefonando" -kappaleen teksti löytyy täältä.

Patty Pravo & Pazza idea - laulu, jonka teksti oli aikoinaan suorastaan skandaalimainen.

Lucio Battistin hieno "E penso a te". Teksti löytyy täältä.

Tätä alun perin napolilaista laulua on laulettu suomeksikin nimellä "Se hänelle nyt kertokaa" (suora käännös alkuperäisnimestä Dicitencello Vuie). Italian - tai paremminkin napolinkielinen - teksti löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Toi laulujen Italia oli tosi hyvä kyllä.

    Battisti on aina ihana <3
    ..ja toi Minan laulu on HIENO (mutta tietysti, kun Morriconen sävellys)

    VastaaPoista
  2. No älä muuta sano! Ja mulle oli aivan yllätys, että Morriconen kultasormi on ollut iskelmissä(kin) mukana. Mutta oishan se nyt pitänyt arvata, tietty!

    VastaaPoista