tiistai 5. maaliskuuta 2013

Musiikkia vasemmalta

Sanremon aikaan eräs festivaaleilta pois jätetty laulajatar määritteli tämänvuotisen festivaalin vasemmistolaisten laulukilpailuksi. Italian jako vasempaan ja oikeaan nouseekin säännöllisesti aina jostain esiin, ja tämä jostain menneisyydestä ihmeellisesti kumpuava kommunismin pelko on ollut myös yksi Berlusconin voittokulun taustatekijöistä. Italia osaa tässä asiassa yllättää minut kerta toisensa jälkeen. Eikä kyllä mitenkään positiivisesti.

Niccolò Fabi on yksi näistä vasemmistolaisiksi mielletyistä laulaja-lauluntekijöistä, joiden musiikissa on tärkeässä roolissa myös se mistä lauletaan. Itsekään en ollut kamalasti jaksanut syventyä (= kiinnostua) kuuntelemaan Fabin musiikkia, kun ajattelin, että se on niin vaikeaa ja vaivalloista kuunneltavaa. Mutta sitten kuulin tämän laulun, joka kolahti heti ensikuulemalta.

Kaiken lisäksi Fabi vaikuttaa hienolta mieheltä.

Varsinkin kun selvisi miten kivasti Fabi oli kommentoinut tätä ihailijansa tekemää epävirallista videota. Joka onkin ihmeellisen hieno, vai mitä?
Teksti löytyy täältä.

Hyviä ideoita tiistaihinne!

2 kommenttia:

  1. Tää onkin kiva! Yks mun vanha suursuosikki on Max Gazze'n ja Niccolo'n yhteisbiisi vento d'estate
    http://www.youtube.com/watch?v=ELv1ABkLdxc

    ja mitä piti sanomani, Ihana blogi!

    VastaaPoista
  2. Voi, kiitos paljon kivasta viestistä, ja mahtavaa kun muistutit tosta Fabi-Gazze -yhteistyöstä! Täytyykin heti verestää muistoja täälläkin päässä!

    VastaaPoista