lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kauneinta musiikkia

Eilen, maaliskuun ensimmäisenä, tuli vuosi siitä kun yksi italialaisen musiikin suurimmista tähdistä sammui. Lucio Dalla oli laulaja-lauluntekijä, jota Italia rakasti ja jota itsekin pienen koulutuksen myötä opin, jos en varauksetta rakastamaan, niin ainakin arvostamaan.

Ja yhtä Dallan laulua en voinut minäkään kuin rakastaa. Ehkä enemmän kuin mitään muuta.

Caruso jäi soimaan mieleeni Andrea Boccellin levyltä haaveillessani muutosta Italiaan. Caruso soi autoradiossa matkalla kohti lentokenttää silloin, kun tiesin lähteväni tavallista paljon pitemmälle Italianmatkalleni. Ja Caruso soi ja tulee varmasti soimaan myös aina silloin kun tarvitsen musiikkia, joka porautuu syvälle sielun syövereihin. Caruso on ehkä kauneinta musiikkia mitä tiedän.

Tarinan mukaan Dalla inspiroitui laulamaan legendaarisen italialaistenori Caruson viiltävästä rakkaudesta yövyttyäaan samassa hotellihuoneessa, jossa Caruso oli majoittunut hieman ennen kuolemaansa. Tässä inspiraation tulos.


Dallan oman version lisäksi on velvollisuuteni jakaa myös tämä Lara Fabianin upea versio Carusosta, joka välittää suuria tunteita niitä kaipaaville.


Napolinmurteella höystetty sanoitus löytyy täältä.


Tunteikasta viikonloppua!

E grazie per la bella musica Lucio. Riposa in pace.

2 kommenttia:

  1. Hei, tuo Lucio Dallan Caruso on minunkin mielestä oikeasti varmasti paras italialainen kappale. Paljon muutakin hyvää on Dallan kynästä tullut. Kiitos kaikista muistakin musiikki vinkeistä, mitä blogissasi on ollut =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksista - ilo on minun puolellani!

    VastaaPoista